Om os

Vi er et kreativt køkken der siden 2012 dagligt har leveret velsmagende, økologiske og håndlavede måltider til gæsterne på Energicenter Voldparken i Husum.

Vi laver mad til store og små gæster, i store og knap så store mængder, ude og inde. Vi snitter og skræller, hakker og steger, i ovn, på grill og over bål. Vi går op i kvalitet, i råvarer og håndværk og vi lader os styre af sæsonerne og forsøger at skabe maksimal velsmag i alt vi laver.

Vi prøver at lave så meget vi kan selv, og det vi ikke kan får vi hjælp til af dedikerede producenter og leverandører som alle har økologi, bæredygtighed og kvalitet som fællesnævner. Vi har også vilde drømme om at dyrke en del af vores råvarer lige uden for køkkenvinduerne så afstanden fra jord til bord i bogstavliste forstand bliver den kortest mulige.

Det Økologiske Folkekøkken laver dagligt frokost til 320 sultne børnehavemaver og 20 uger om året dækker vi op til torsdags folkekøkken og byder indenfor til et sundt og økologisk aftenmåltid for hele bydelen. Vi leverer også lækker forplejning til møder og arrangementer.

Vores viden og erfaringer fra gryderne deler vi også rigtig gerne med andre. På vores køkkenkurser, som afholdes i helt nyistandsatte hyggelige køkkener, kan der hentes gejst og inspiration til hverdagsmaden. Og skulle man have lyst til at samle firmaet eller afdelingen til teambuilding er der ikke noget mere oplagt end at samles over madlavning.

Vi er begejstrede og stolte af vores køkken – Det tror vi også at du bliver.
Hvem står bag gryderne?

Køkkenet drives af et lille men stærkt hold af dedikerede madhåndværkere.
Derudover hjælper en række dygtige og energiske praktikanter og vikarer i køkkenet.

Daglig leder og køkkenchef er Martin Pihl, autodidakt køkkensnedker, hvis hjerte banker for velsmag, økologi, gode råvarer, ordenligt håndværk…og brød!

Christina Andersen er køkkenets ene motor og den som har været med længst. Hun kan jævne sovs med venstre hånd, imens hun piller æg med højre. Hun holder særligt af eksotiske krydderier som hun blander og støder til alskens marsala’er, curries og rubs.

Surasak Ammathapong er køkkenets anden motor og mest garvede medarbejder. Han har fingrene i alt fra pølsemageri til frikadellestegning. Med i baggagen har han det sydøstasisatiske køkken som han trækker frem når de asiatiske retter skal smage autentisk.  Han har fået en ny passion i surdejsbagning og drømmer om at kunne lave den perfekte croissant!

Sådan finder du os

Det Økologiske Folkekøkken er beliggende på Energicenter Voldparken, den gamle Voldparken skole, Kobbelvænget 65 i Brønshøj.

Med offentlig transport:
Bus 2A stopper ved Åkandevej, derfra er der 10 min. gang til Energicentret.
Bus 5A stopper ved Frederikssundsvej (stoppested Kobbelvænget), derfra er det 5 min gang.

Ellers er tager en rask cykeltur fra Københavns centrum ca. 35 min.

Vi glæder os til at se dig.